Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie marcheaza, in fiecare an, pe 14 februarie, Ziua Nationala a Preventiei, prilej cu care aduc in atentia publicului existenta factorilor de risc asociati cu bolile cardiovasculare, precum si posibilitatile de a reduce frecventa acestor afectiuni prin adoptarea unui stil de viata sanatos si efectuarea controalelor medicale periodice.

Bolile cardiovasculare raman principala cauza de deces in Romania, cu un nivel procentual al mortalitatii mult mai ridicat decat media europeana. Fundatia Romana a Inimii, alaturi de Societatea Romana de Cardiologie, continua eforturile de educatie publica pentru preventia bolilor cardiovasculare in Romania. Fumatul, alimentatia excesiva, bogata in grasimi si zahar, stressul si sedentarismul ar trebui evitate, pe cat posibil, pentru a reduce riscul cardiovascular al fiecarui individ. Ce este insa important e ca putem – cu doar cateva schimbari in stilul de viata – sa contribuim, in mod decisiv, la mentinerea sanatatii.

Sambata, 18 februarie, elevii Colegiului Mihail Cantacuzino din Sinaia, Orasul Preventiei Cardiovasculare, alaturi de toti cei care vor sa-si mentina sanatatea inimii, se vor intalni in Parcul Ghica din Sinaia pentru o “Jumatate de ora de sport” in aer liber, sub coordonarea trainerului de fitness-aerobic Florin Nan. Aceasta actiune de preventie este organizata de Fundatia Romana a Inimii si Societatea Romana de Cardiologie, cu sprijinul Primariei orasului Sinaia.

Mai multe despre programele de preventie cardiovasculara, aflati pe site-ul Fundatiei Romane a Inimii, www.romanianheart.ro si pe pagina de Facebook www.facebook.com/FundatiaInimii.